Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Beşiktaş iyi bir vitrin

Elbette futbolda dün yoktur. Sezon bittiğinde kupalar müzedeki yerini alır; galibiyetler, beraberlikler ve mağlubiyetler istatistik olmaktan öteye geçmez. Fakat önemli olan ve hikayenin sonunda kalması gereken vefadır.
İşte bu duyguyu kaybetmemek lazım. Şenol Güneş ve oyuncuları, ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde başarıyla temsil etti. Gruptan yenilmeden çıktılar. Kabul edelim sezonun en üst, en kaliteli futbolunu Devler Ligi'nde oynadılar. Taraflı, tarafsız her kesimden alkış aldılar. "Come To Beşiktaş" , Mevlana'ya ait sözlerden esinlenerek yapılan ve dünyada yayınlanan reklam filmi ülkemiz adına büyük ses getiren işler oldu. Son üç sezonda ezeli rakiplerinden önde bir performans ortaya koyan Beşiktaş, üst üste 2 defa da şampiyon oldu. Ben şöyle düşünüyorum; 2 kez arka arkaya şampiyon olduktan sonra, 3'üncü şampiyonluğu yakalamak elbette önemli ama bir o kadar da zor. 3'üncü kez şampiyonluğa ulaşamasanız da bu sezonun çok daha fazla getirileri olduğu Beşiktaş adına bir gerçek. Beşiktaş, bu kadar rekabetçi bir ligde Bayern Münih maçına kadar yarışın hep içinde kaldı. Ülkemizi temsil etti. Alman takımına elendikten sonra da 'Mayıs' ayına kadar hem lig hem de kupada mücadelesini sürdürdü.
Kısacası hep vitrinde kalmayı başardı. Dün SABAH Spor'da manşetten okudunuz; 33 yaşındaki Tosic'i Beşiktaş yönetimi başarılı bir hamle ile 5 milyon Euro'ya Çin'e sattı. Bu şunun bir göstergesidir;
Beşiktaş Avrupa'nın yanı sıra Uzakdoğu'da da vitrinde olan bir takımdır. Sezonu kupasız kapattılar ama mutlu anları oldukça fazla. Son zamanlarda dünyanın sonu gelmiş gibi Beşiktaş yerden yere vuruluyor, bunu hak ettiklerini düşünmüyorum.
Beşiktaş'ın yaş ortalaması yüksek bir kadrosu var. Sezon bitiyor, eldeki bazı oyuncuların satışı ile ciddi bir kaynak yaratılacağı gerçek. Yaşı genç birkaç yeni transferle yeni sezona umutla başlayabilirler. Şenol hoca görevine devam edecek.
Teknik adam istikrarının çok önemli olduğunu düşünüyorum.
Başarı adına güzel bir örnek vererek yazımı bitirmek istiyorum...
Oyuncular değişse de teknik adamları Conte ve ardından Allegri ile istikrar yakalayan Juventus 7 yıldır İtalya'da şampiyon oluyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA