Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Hakem maça hakim olamadı

Seyredilmesi keyifli bir maç oldu. Konyaspor birbiriyle daha iyi anlaşan, belli bir sürede bu duruma gelen bir takım. G.Saray'da yeni oyuncular var. Bir yerde hazırlık dönemi. Haliyle G.Saray çok zorlandı. Oyunu bir türlü ateşleyemediler. Ateşleyemeyince de seyirci tempoyu bulamadı. Konya takımı iyi pas yaptığı için G.Saray'ın zaman zaman yaptığı pres sonuç vermedi. Çünkü iki top yapınca G.Saraylı oyuncular oyundan düştüler. İki takımda da kaliteli oyuncular var ama G.Saray'ın kadrosu iki tık daha önde.
Maçın 70'ten sonra ne olacağı önemliydi. Çünkü ayakta hangi takım daha fazla kalacaktı. Buruk, arka arkaya yedek oyuncuları sokunca Galatasaray son dakikalarda daha diri gözüktü. Konyaspor 1. dakikada golü yiyince aslında psikolojik olarak rahatladı. Çünkü gol yememe baskısı takımlar üzerinde sıkıntı yaratır. Gereksiz yere gerginlikler oldu. Bunun sebebi otomatikman hakemdi. Böyle bir maça hakim olamıyorsan hakem değilsin. Çünkü iki takım oyuncuları da yalnız futbol oynamaya gayret ettiler. Ama hakem oyunun içine girdi, futbolcuların oyun alanını kapattı. Hakem kalitesi olmadığı için gelecek tehlikeyi göremedi ve oyun sille tokat kavgaya dönüştü. Maalesef işte Türk hakemliği bu kadar. Normal giden maça hakim olamazsan bu tarz kavgalar çıkar. Sonra da sarı, kırmızı kartlarla düzeltmeye kalkarsın ama iş işten geçmiştir. Daha bunlar yeni. Bu ve buna benzer hakemler geçen yıl da zaten bitmişti. Ama birileri (!) sahip çıktılar ve bunlar devam ediyorlar. TFF Başkanı tehlikeyi görür, önlem alır mı bilmiyorum ama Nihat Özdemir'in başını yiyen hakemler böyle giderse bu TFF Başkanı'nın da başını yiyecekler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA