Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Taraftar kavga istemiyor toplumu germeyelim

Vali Ali Yerlikaya’nın ev sahipliği yaptığı toplantıda başkanlara, “Taraftar da devlet de kavga istemiyor. Toplumu, taraftarları germeyin. Futbol bir oyun... Söylemlerinizde barışçıl olmaya özen göstermelisiniz” dedi

İstanbul'da önemli bir zirve yapıldı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın davetiyle TFF Başkanı Nihat Özdemir, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, bu hafta sonu oynanacak zorlu derbiler öncesi bir araya geldi. Saat 16.00'da başlayan toplantı 1.5 saat sürdü. Toplantıda başkanlar arasındaki sert mesajların yarattığı ortam masaya yatırıldı. İstanbul Valisi Yerlikaya, başkanlara, "Devlet de taraftar da kavga istemiyor. Toplumun, taraftarların gerilmesini istemiyoruz. Futbol bir oyun... Söylemlerinizde barışçıl olmaya özen göstermelisiniz" dedi. Zaman zaman başkanlar da söz aldı, karşılıklı duygularını paylaştı.



KOÇ: BENİ ÇOK ÜZÜYORSUN CENGİZ: CEVAP VERİYORUM
Ali Koç, Mustafa Cengiz'e, "Sayın Başkan, konuşmalarınız beni üzüyor" dedi. Bunun üzerine Cengiz de, "Ben hep senin konuşmalarından sonra cevap vermek zorunda kalıyorum. Taş hep senden geliyor. Asıl ben üzülüyorum. Size yanıt vermek zorunda kalıyorum. Sizinle ilgili sizden evvel hiç açıklamamız olmadı" yanıtını verdi.


Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, çıkışta Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ile tokalaşırken, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile de sarılarak samimi görüntüler verdi.

TRABZON'U EN İYİ ŞEKİLDE AĞIRLAYACAĞIZ
Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, her zaman iyi diyalogdan yana olduklarını belirtip, "Misafir seven, misafire değer veren bir toplumuz. Stadımıza gelen her rakip gibi Trabzonspor'u da en iyi şekilde ağırlayacağız. Beşiktaş'a yakışan budur. Sahada mücadelenin olduğu ancak oyun dışında gerginliğin olmadığı bir karşılaşma diliyorum" dedi.

MURAT ÖZBOSTAN:
HERKES MESAJI ALMIŞTIR

İstanbul'da 24 saat arayla iki derbi maç var. Bunlar futbol bayramı… Buna gölge düşüren kim olursa bunun bedelini öder. Başkanlar camiaların önderleridir. Ağızlarından çıkacak bir cümle tansiyonu yükseltir ya da düşürür. Herkesin, işi sahadaki futbolculara bırakacağı bir ortam hazırlaması lazım. Bir kişinin bile burnu kanamadan pazartesi sabahına uyanmalıyız. İstanbul Valiliği'nin bu daveti iki 90 dakika öncesinde herkese gerekli mesajı vermiştir. Bu buluşma ve aile fotoğrafı, Türkiye'nin yüzünü güldürmüştür. Ev sahibi ev sahipliğini, misafir de misafirliğini bilirse biz sahadaki futbolun artılarını ve eksilerini konuşuruz. Birileri kazanır, kaybeder. Yüz yıllık hikaye budur…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA