Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Mustafa Cengiz bu kadar hassas olmamalı

G.Saray Başkanı Mustafa Cengiz dün yine sert açıklamalar yaptı ve özellikle limit konusu üzerinde durdu. Ne diyorsunuz Başkan'ın sözlerine?
TFF, transferde kulüplerin harcayacağı limitleri çok net belirledi. F.Bahçe Başkanı Ali Koç, limitlere itiraz etti. Ancak F.Bahçe'de transferlerin ardı arkası kesilmiyor. İmza attırılan oyunculara baktığınız zaman limitlerin çok üzerinde bir harcama yapıldığı gözleniyor. Ali Koç, bu transferleri yaparken önünde 3 hedef olabilir; ya Bankalar Birliği ile anlaşacak ya kendi bankasıyla F.Bahçe'yi anlaştırıp limitleri artıracak ya da taraftarlarına "Ben transferleri yapıyorum ama görün ki TFF lisans vermiyor" diyecek. G.Saray Başkanı, F.Bahçe'nin limitleri aşan transferlerine bir tepki koymuş ve uyarıda bulunmuş. Başkan Mustafa Cengiz'in bu kadar hassas olmaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü limit konusunda konunun muhatabı TFF'dir. Eğer F.Bahçe limitleri aşmışsa ve TFF de bir limit belirtmişse o zaman Ali Koç'un yaptığı transferlerin çoğu lisans alamaz. Başkan Mustafa Cengiz, yapılan transferlerle ilgili bir hülle hissediyorsa bunu tespit etmeli ve kamuoyuna duyurmalıdır. Limit artırımına imza vermediler diye G.Saray ve Trabzonspor'u eleştirmeyi de haksız buluyorum. M.City'nin cezası kaldırıldığında başta Chelsea olmak üzere birçok İngiliz kulübü itiraz etmemiş miydi? Oyun sürerken kural değişmez. Kural Ali Koç'a diyor ki "Bankalar Birliği ile anlaş, limitini yükselt." Ali Bey ya bunu kabul edecek ya da F.Bahçe limitleri aşmanın bedelini ödeyecek.

HAKEMLER 'EMRET KOMUTANIM' DİYOR

Merkez Hakem Kurulu, hakem yaş sınırını 45'ten 47'ye çıkardı. Bu sezon maç sayısı da artıyor. MHK ligi, bu kadroyla idare edebilir mi?
MHK, yeni koyduğu kuralla adeta gündem değiştirdi. Akraba ilişkilerinin önünü kesti. Yani bir hakemin babası, o hakemin maçına gözlemcilik yapamayacak. Sorun gözlemcilikte değil ki! Geçen sene hakemler resmen ligi dizayn ettiler. Şampiyonluğu Trabzonspor'dan alıp Başakşehir'e verdiler. Asıl sorun hakemlerde. MHK operasyon yapamayacağını bildiği için maç sayısını da düşünürsek göndermeyi planladığı hakemleri kullanma adına yaş sınırını yükseltti. Bu hakemler pandemi sezonunu dizayn ettilerse gelecek sezon aynı dizaynı acaba hangi takım için yapacaklar? Ayrıca hakemler, MHK tarafında değil TFF içindeki bu yapıyı yöneten isimlerin esiri durumundalar. Çünkü hakemlerin maç başına kazandıkları para Türkiye standartlarının çok üstünde. Yani hakemler para kazanmak için 'Emret komutanım' demeyi pandemi sezonunda resmen yönetim şekilleriyle gösterdiler.

G.SARAY HEDEF ŞAŞIRTIP İMZALARI ATTIRACAK

Şu ana kadar transferde Fenerbahçe çok hızlı. Beşiktaş ve Trabzonspor da F.Bahçe'yi takip ediyor. Galatasaray'ın geride kaldığı ve istediği oyuncuları rakiplerine kaptırdığı yorumları yapılıyor. Sizce bu doğru mu?
Galatasaray'ın öncelikli ihtiyacı Melo, Selçuk, Ndiaye, Fernando muadilindeki oyunculardır. Mensah, G.Saray'ın oyuncusu değildi ayrıca Beşiktaş, çok önceden Mensah'ın peşindeydi. Çünkü Mensah, Beşiktaş'ın ihtiyacına göre bir oyuncu. Mert Hakan Yandaş, G.Saray için yeni bir Selçuk İnan olabilirdi. Oyuncu zaten Sivas'ta oynarken Galatasaraylı olduğunu deklare etmişti, hatta G.Saray ile bir ön protokol yaptığı da söyleniyordu. Sivas'taki yöneticilere 'Böyle bir protokol var mı?' diye sordum, "Olsaydı G.Saray'ı mahkemeye verirdik' dediler. Oyuncular geleceklerine kendileri karar vermiyorlar, maalesef paragöz menajerlerinin esiri oluyorlar.

FENERBAHÇE 2 KATINI VERDİ


F.Bahçe, Mert Hakan'a imza parası olarak G.Saray'ın verdiğinin iki katını verdi. F.Bahçe Başkanı Sayın Ali Koç, G.Saray'ın sözleşmesi biten bir oyuncuyla görüşmesinin etik olmadığını dile getirdi ama 12 Ağustos'ta Kulüpler Birliği sonrası verdiği demeçte mart ayında Emre'ye, Mert Hakan Yandaş ile görüşmesi talebinde bulunduğunu söyledi. G.Saray'ınki etik değilse F.Bahçe'de faal futbolculuk hayatı devam eden Emre'nin Mert ile konuşması etik mi? Hangi sıfatla transfer teklifinde bulunuyor. İşin gerçeği F.Bahçe parayı bastı Mert Hakan da paranın büyüsüne kapılıp Florya'dan yönünü Kadıköy'e çevirdi. G.Saray, çok ciddi oyuncularla ilgileniyor ve bunu da medyaya sızdırmamaya özen gösteriyor. Hatta hedefe başka oyuncular koyup gizledikleri oyunculara imza attırmayı planlıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA