Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Mostafa rakibi dağıttı

Galatasaray ilk 10 dakikada Kasımpaşa kalesinde "Bu sıcağa kar mı dayanır?" sözü gibi müthiş bir baskı kurdu. Bu tür ağır zeminlerde golü ya duran toplardan bulursun ya da dışarıdan atacağın şutlarla rakip kaleyi tehdit edersin. Galatasaraylı oyuncular ilk dakikadan itibaren Kasımpaşa kalesini şut yağmuruna tuttu. Kerem'in iki şutunu, Emre Kılınç ile Etebo'nun gollük vuruşlarını kaleci Ertuğrul müthiş kurtardı. Ancak Ömer'in kornerinde Mohamed'in köşeye giden şutunu çıkaran Ertuğrul, çok çalışan genç Kerem'in takipçiliğiyle attığı gole engel olamadı.
Çok soğuk havada ve ağır zeminde oyuncular ayakta kalma mücadelesi verirken pas oyununda zemine saplanan top yüzünden ciddi hatalar yaptı. Fatih Terim'in ağır zemini düşünüp Luyindama ve Linnes gibi güçlü ve kuvvetli oyuncuları tercih etmesi Galatasaray'ın oyuna ağırlığını koymasını sağladı. Kasımpaşa hücum etmekte zorlanırken Galatasaray kalesine isabetli şut bile atamadı. Zeminin oyuna izin verdiği alanlarda G.Saray pas yapmaya ve kanatlardan hücum etmeye dikkat etti.
Kasımpaşa'nın hücumu bile düşünmediği anlarda Marcao'nun hakimiyetindeki pozisyona Muslera gereksiz yere dahil olup topu ıskalayınca Thelin kafa vuruşuyla skora dengeyi getirdi. Şok gol G.Saraylı oyuncuları da şoka soktu. G.Saray şuursuz baskıdan pozisyon üretemeyince Terim; Onyekuru, Emre Akbaba ve Donk'u oyuna aldı. Terim'in art arda yaptığı bu hamleler G.Saray'a enerji katarken Kasımpaşa kalesindeki baskıyı da artırmasını sağladı. Özellikle kanatlardan getirilen toplar etkili oluyordu. Eğer G.Saray Kasımpaşa'ya puan kaybetseydi oynadığı oyun ve yakaladığı pozisyonlar, futbol adına adaletsiz olurdu. Ve en çok da kaleci Muslera'ya... G.Saray'ı zirveye iki yeni transferi Onyekuru ve Mostafa taşıdı. Onyekuru penaltı kazandırırken maç boyu fizik gücü ile rakip defansı dağıtan Mostafa da golünü atıp G.Saray'a 3 puanı kazandırdı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA