Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Daha çok işimiz var...

resmi maça kadar oluşturacağı kadro için çok faydalı olacak bu beş maçın ilkini dün akşam oynadık. Kazanmak tabii ki her zaman önemli ama 3-1'lik sonucu bir kenara bırakırsak, ne oynamak istiyorduk, oyuncuların performansı nasıldı ona bakmak lazım. Maça 4-3-3 ile başladık.
Top rakibe geçtiğinde ise yani savunma anlamında 4-1-4-1 şeklini almaya çalıştık.
İlk yarıda bu oyun yapısı istenilen çabuklukta olmasa da hücum anlamında olumlu işler yaptık.
Ancak takım savunmasında, orta saha ile savunma dörtlüsünü yeteri kadar yaklaştıramadığımız için zaaflarımız ortaya çıktı. İkinci yarıda Gürcistan seviyesindeki bir takıma bu kadar pozisyon vermemeliydik.

CANER VE ARDA GİRİNCE
İkinci yarı öne doğru yaptığımız işler verimsizdi.
Oyunu geriden kurmaya çalışıyor ve bunu yaparken Mehmet Topal'ı iki stoperin arasına sokup, iki savunma kanadını da öne çıkarmayı amaçlıyorduk.
Top orta sahaya geldiğinde ise Hamit ile Nuri'yi ileri doğru iterek öndeki üçlüye destek vererek pozisyon aradık. Bunları yaparken kilit nokta, yeteri kadar çabuk oynayamayışımızdı. Abdullah Avcı, 70. dakikadan sonra Caner ve Arda'yı oyuna alınca kafasındaki ikinci şekil olan 4-2-3-1 sistemine döndü. Dün ilk milli maçını oynayan genç Sercan, çok şey yapmadı ama ben futbolcu özellikli olarak olumlu izlenimler aldım.
Tabii ki bu daha ilk hazırlık maçımız. Umuyoruz bu hazırlık döneminde hem futbolcuların performansı hem de oyun sistemi anlamında istediğimiz düzeye geliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA