Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

45 dakikalık ciddiyet

Galatasaray'ı bu sezon zirveye taşıyan yardımlaşma, paylaşma, dikkat, takım uyumu, oyunun yönünü değiştirme, pas vermeden önce yapılması gereken çevre kontrolü özellikle ilk yarı Manisa'da çok zayıftı. Bu tabloyu Manisa'nın küme düşmüş olmasından dolayı G.Saraylı futbolcuların motivasyon eksikliğine bağlayamayız. Büyük takımların rakibi küçümseme lüksü olamaz. Avrupa takımlarıyla aramızdaki en büyük zihniyet farkı bu; motivasyon konusunda dengeyi kuramadığımız için istikrarlı olamıyoruz. Türkiye'de futbolcu kafaca maça göre motive oluyor, hatta maç bile seçiyor.
Galatasaray ilk yarı uzatmalar dahil oyunu Manisa kalesine yıktı. Elmander ve Emre Çolak ikilisi pozisyon kaçırma konusunda birbirleriyle yarıştı. Bu iki oyuncu antrenmanlarda bile bu kadar şut atma rahatlığı bulamazken, Manisa kale önünde rakip baskısı olmayan pozisyonlarda inanılmaz kötü şut attılar. Tek ciddi pozisyon; Elmander'in frikiğini kaleci Volkan'ın kurtarmasıydı.

AYDIN DEĞİŞTİRDİ
İkinci yarıda Aydın'ın, Sabri'nin yerine girmesi Galatasaray'ın oyun anlamında coşkuyu yakalamasını sağladı. Takımı ateşleyen ve Galatasaray'ın farklı kazanmasında büyük rol oynayan Aydın hücuma çubukluk getirdi, derinlik kazandırdı ancak en önemlisi Eboue'nin de hücuma etkili çıkmasını sağladı. Elmander'in ilginç anatomik yapısı var; oynadıkça çabuklaşıyor, oynamayınca anında "Tank" gibi oluyor. İsveçli, Aydın'ın ürettiği pozisyonlarda gol vuruşlarında maç eksikliğinden dolayı geç ve ağır kaldı.
Galatasaray'ın dünkü galibiyetinde ortaya çıkan en özel ve en güzel tablo kaleci Muslera'nın Taffarel ve Mondragon'la paylaştığı "Gol yemediği maç sayısı" rekorunu, 15'ten 16'ya çıkararak tek başına sahip olmasıydı. Fatih Terim'de bu sezon gözlemlediğim büyük değişikliğin en son halkası Manisa'da yaşandı. 1998-2000 döneminde Galatasaray'ın farklı götürdüğü maçlarda kazanılan penaltıyı taraftar Taffarel'in atmasını istemiş ama Fatih Hoca "Olmaazzz" demişti. Galatasaray'da iskelet kadroda gol atmayan tek oyuncu kaleci Muslera'ydı. Fatih Hoca bu kez taraftarın isteğini kırmayıp Muslera'ya rekor kırdığı gecede ödül verdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA