Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Yaratıcı oyuncu farkı

Futbolu zeki ve yaratıcı oyuncularla oynamak önemlidir. Çünkü zeki oyuncu nasıl pozisyon alacağını, ne zaman, kime, nasıl pas vereceğini, ne şekilde top süreceğini ve ne zaman çalım atıp, tek pas kullanacağını iyi bilir. Bursaspor'un Sivas'ı farklı yendiği maçta Batalla başroldeydi. Arjantinli oyuncu zekası ve yaratıcılığıyla oyuna damgasını vurdu, 3 golün asistini yaparken gol perdesinin de açılışına imza attı. Özellikle attığı golde topu kafayla yere vuruşu akıl doluydu, kaleci Atilla'yı çaresiz bıraktı.
Rıza Çalımbay'ın çalıştırdığı takımların tümünde fizik güç ve mücadele üst düzeyde olur. Sivasspor bu sezon öne geçtiği maçları genelde kaybetmedi. Kazanırken rakibi fizik gücüyle bozup, kontratağa akıllı çıkarak golleri attı. Ama aynı Sivas gol yediği maçları çeviremedi. Sivas'ın 'mekanik' yapısı teknik becerisi yüksek takımlara karşı işlemiyor. Ertuğrul hoca, bu sezon iki kez kaybettiği Sivas'ı iyi analiz etmiş ki kontratak izni vermedi. Bursa, alan savunması yaparken bloklar arasını fazla açmadı. Grosicki ile Erman'ın bindirmelerine izin vermedi. Bursa'nın çıkarken kaptırdığı toplarla Sivas'ın yakaladığı pozisyonlarda Eneramo gol vuruşlarında etkisizdi.

BATALLA TİLKİ GİBİ KURNAZ

Batalla saha içerisinde kendisini rakibe çok iyi unutturdu, koşmuyor görüntüsü vermesine rağmen boş alanlara kendini iyi attı. Bir tilki kurnazlığında rakibin zaaflarını sezip buluştuğu topları gol pasına dönüştürdü. Pinto'ya 2 dakikada attırdığı iki golde de topu rakipten çok iyi çaldı ve akıllı kullandı. Batalla'nın oyun zekasını Rıza hoca Kıvanç'la engellemeye çalıştı ama başaramadı. Yeterince marke edilemediği için Bursa'nın Sivas'ı farklı yenmesinde direkt etkili oldu.
Sivas'ta bir şeyler yapmaya çalışan tek oyuncu Erman Kılıç'tı. Erman'ı Bursa'ya versen Batalla'nın atacağı pasları çok rahat gole çevirirdi.
Sivas yaratıcı oyuncu eksikliğinin kurbanı olurken Bursa maestrosu Batalla'yla yarı finale çıktı. Bursa'da N'Diaye, Sestak, Pinto, Adem Koçak ve Serdar Aziz hatasız oynadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA