Türkiye'nin en iyi haber sitesi

börek tarifi...Çiğ börek nasıl yapılır?

börek nasıl yapılır? Çiğ börek malzemeleri nelerdir? Denenmiş, çok lezzetli çiğ börek tarifi, püf noktaları, ayrıntılı anlatımlarıyla çiğ börek tarifi Sofra'da...

Giriş Tarihi: 7.6.2018 16:13
Çiğ börek tarifi...Çiğ börek  nasıl yapılır?

MALZEMELER

Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı sirke
İki buçuk su bardağı un
1 çay bardağı su

İçi için:

250 gram yağsız kıyma
1 adet soğan
Tuz, karabiber
Yarım çay bardağı su

Kızartmak için:

Sıvı yağ

YAPILIŞI

Sıvı yağ, sirke, un ve suyu iyice yoğurun. Hazırladığınız hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp her birini merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açın. için kıyma, ince kıyılmış soğan, tuz, karabiber ve suyu yoğurun. Hamurun bir kenarına kıymalı harçtan koyup diğer tarafını üzerine kapatarak elinizle bastırın. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. börekleri kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartın. Kağıt havlunun üzerinde fazla yağı süzüldükten sonra servis tabağına alın. Sıcak olarak ayran ya da çayla birlikte servis yapın.

BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Çiğ börek tarifi...Çiğ börek nasıl yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN