Türkiye'nin en iyi haber sitesi

kavurma tarifi...Ciğer kavurma nasıl yapılır?

kavurma nasıl yapılır? Ciğer kavurma malzemeleri nelerdir? Denenmiş, çok lezzetli ciğer kavurma tarifi, püf noktaları, ayrıntılı anlatımlarıyla ciğer kavurma tarifi Sofra'da

Giriş Tarihi: 7.6.2018 15:58 Güncelleme Tarihi: 7.6.2018 16:04
Ciğer kavurma tarifi...Ciğer kavurma nasıl yapılır?

MALZEMELER

1 adet kuzu ciğeri
100 gram kuşbaşı kuyruk yağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
4 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
6-7 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 tatl�� kaşığı karabiber
Tuz
1 tatlı kaşığı kimyon

Bu malzemelerle yapacağınız tarif 8 kişilik olacaktır.

YAPILIŞI

CİĞERİN damarlarını ve zarını iyice temizleyip, kuşbaşı şeklinde doğrayın. Kuyruk yağı ve sıvıyağı tencereye alın. Ciğer ilave edip kavurun. Yemeklik doğranmış soğan ekleyip, soğan iyice yumuşayana dek kavurmaya devam edin. Tereyağı, salça, kıyılmış taze soğan, kıyılmış maydanoz, karabiber, kimyon ve yeteri kadar tuz ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp, sıcak servis yapın.

BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Ciğer kavurma tarifi...Ciğer kavurma nasıl yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN