Kabaklı kek malzemeler
3 yumurta
3/4 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
2 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 iri boy kabak (yemeklik)
1/2 su bardağı ceviz
2 tatlı kaşığı tarçın
Kabaklı kek hazırlanışı
Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. Kabağı soymadan rendenin iri tarafıyla rendeleyip ekleyelim. Sıvı yağı ekleyelim ve yarım dk daha çırpalım. Elenmiş unu, kabartma tozunu, tarçını cevizi ekleyip mikserin düşük ayarıyla karıştıralım. Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru kalıba boşaltıp 190 derece fırında pişirelim. Keki kalıbı içinde soğutup servis yapalım.