Türkiye'nin en iyi haber sitesi

poğaça nasıl yapılır? Dereotlu poğaça tarifi...

Kahvaltıda en çok tercih edilen poğaça türü genellikle poğaça oluyor! Dereotlu poğaçayı evde kendi ellerinizle yapmanız mümkün. Peki leziz dereotlu poğaça nasıl yapılır? Dereotlu poğaça yaparken hangi malzemeler kullanılır? İşte size dereotlu poğaça tarifi...

Giriş Tarihi: 3.12.2018 09:57
Dereotlu poğaça nasıl yapılır? Dereotlu poğaça tarifi...

DEREOTLU POĞAÇA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 paket margarin
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 çay kaşığı sirke
3 adet yumurta
Aldığı kadar un
2 çay kaşığı tuz

Üzerine:

1 adet yumurta sarısı

İçine:

250 gram beyaz peynir
1 demet dereotu

DEREOTLU POĞAÇA YAPILIŞI

Margarini eritin ve ılınmaya bırakın. Daha sonra derin bir kaba eritilmiş margarini alın. Üzerine sıvı yağ, yoğurt, yumurta, sirkeyi ekleyin. Aldığı kadar un katıp, tuz ve kabartma tozu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini bir bezle örtüp, 15 dakika bekletin. Dereotunu incecik kıyıp, ezilmiş beyaz peynirle karıştırın. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açtırın. Hamura dereotlu peynirli karışımdan koyup, elinizle yuvarlayarak kapatın. Çırpılmış yumurta sarısını da poğaçaların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 45 dakika pişirin.

BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Dereotlu poğaça nasıl yapılır? Dereotlu poğaça tarifi...
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN