ANNE POĞAÇASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
Hamuru için
300 gr un
125 gr tereyağı, soğuk
75 ml su, soğuk
2 adet yumurtanın sarısı
10 gr tuz
Harcı için
150 gr beyaz peynir, tuzsuz
1 adet yumurtanın sarısı
1/4 demet maydonoz, ince kıyılmış
Üzeri için
1 adet yumurtanın sarısı
su
çörek otu ya da susam
ANNE POĞAÇASI YAPILIŞI
Hamur için tüm malzemeyi büyükçe bir kaseye alın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yarım saat dinlendirin.
Harç için maydonoz, peynir ve yumurtayı karıştırın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle hafifçe açın. (Bu hamurdan 8-10 poğaça çıkacaktır.) Altını ve üstünü hafif unlayın. Üzerini bir bezle örtüp tezgahta 30 dakika dinlendirin. Sonra elinizle bastırarak 1/2 santim kalınlığında açın. Ortasına harçtan koyup kenarlarını bastırarak yapıştırın.Üzerine yumurta sarısını 1 yemek kaşığı su ile çırpıp sürün. Arzuya göre üzerine susam ya da çörek otu serpebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-40 dakika bekletin.
ŞEFİN TAVSİYESİ
Bu poğaçayı beğeninize göre patatesli, kıymalı, ıspanaklı harçla yapabilirsiniz.
Patatesli harç için büzgü börek, kıymalı harç için kıymalı gül böreği, ıspanaklı harç için ıspanaklı börek tariflerini kullanabilirsiniz.