KABAK ÇEKİRDEKLİ KEK MALZEMELERİ:
-200 gram tereyağı (150 gram kullandım)
-1 su bardağı pekmez (1/4 su bardağı pekmez + 2 tatlı kaşığı stevia ekstresi)
-4 çorba kaşığı zeytinyağı
-Yarım su bardağı un
-Yarım su bardağı süt
-1 çay kaşığı tarçın
-1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
-1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
-250 gram yulaf (ben meyveli yulaf kullandım. Blenderden geçirip, biraz daha ufalanmasını sağladım)
-50 gram susam
-50 gram rendelenmiş hindistancevizi
-100 gram kadar ay çekirdeği içi (ben kabak çekirdeği içi kullandım. Herkes çok beğendi, özellikle tavsiye ederim)
-Yarım portakalın rendelenmiş kabuğu
KABAK ÇEKİRDEKLİ KEK YAPILIŞI:
Fırını önceden 170 derecede ısıtın. Yağı ve pekmezi ufak bir kapta düşük ısıda eritin. Ateşten aldıktan sonra zeytinyağını ekleyin. Stevia'yı ilave edin. Kalan malzemeyi bir kaba koyarak iyice karıştırın. Ortasına bir çukur açın ve yağla pekmezi ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Eğer hamur özleşmiyorsa, bir- iki kaşık daha süt ilave edebilirsiniz. Karışımı yağlı kağıt serili kalıba dökün. Ben kare şeklinde bir kalıp kullandım. 170 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika kadar, üzeri iyice kızarıncaya dek pişirin. Soğumadan kalıptan çıkarmayın kekinizi. Daha sonra dilimleyerek servis tabaklarına aktarabilirsiniz.