Malzemeler
1 su bardağı ince kısırlık bulgur
1 adet kuru soğan
3 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet çarliston biber
1 adet et bulyon
2 yemek kaşığı sıvı yağ
6 su bardağı sıcak su
Tuz
Dereotu
Pulbiber
Yapılışı
Bulgurları yıkayıp süzün. Bir tencereye sıvı yağı dökün. İnce ince doğradığınız kuru soğanı üzerine ekleyip orta hararetli ateşte biraz kavurun.Daha sonra ince ince doğradığınız biberleri ilave edip kavurmaya devam edin. Rendelenmiş domatesleri ve domates salçasını da ekleyerek biraz kavurun. Sonra üzerine bulguru ilave edip karıştırın. Üzerine sıcak su, et bulyon ve tuzunu ekleyin. Kısık ateşte bulgurlar pişene kadar kaynatın. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine dereotu serpin.Afiyet olsun.