Türkiye'nin en iyi haber sitesi

çorbası nasıl yapılır? Düğün çorbası tarifi

Özellikle kış aylarında sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden olan çorbası, ortalama bir süre içerisinde hazırlanabilecek en özel lezzetlerdendir. İşte yedikçe yediren sağlıklı ve lezzetli bir çorba olan düğün çorbası tarifi...

Giriş Tarihi: 30.11.2018 12:08
Düğün çorbası nasıl yapılır? Düğün çorbası tarifi

Kış aylarında sıcak bir çorbaya her sofrada ihtiyaç duyulduğu aşikardır. Bu gibi durumlarda Türk halkının her zaman hazırladığı klasikleşmiş birkaç çorba vardır. Bunlar; yayla, tarhana, mercimek, ezogelin gibi... Bu yazımızda sizler için sofralarda kesinlikle olması gereken en özel çorbalardan biri olan düğün çorbası tarifini hazırladık. Düğün çorbası nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Düğün çorbası tarifi

Malzemeler:

* 750 gram koyun gerdan eti

* 1 adet soğan

* 1 adet havuç

* 4-5 bardak su

* 1.5-2 çorba kaşığı tereyağı

* 2.5-3 çorba kaşığı un

* Bir-bir buçuk çay kaşığı tuz

Düğün çorbası nasıl yapılır?

* Düdüklü tencereye hazırladığımız etleri, soğanları ve havuçları koyun ve kaynamaya bırakın.

* Etler yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

* Etlerin piştiğinden emin olduğunuzda , süzgeçten geçirip minik minik didikleyin.

* Unu yağda pembeleşince kadar bekleyin

* Daha sonra et suyunu ve tuzu karıştırıp hızlıca karıştırın.

* Kaynayınca etleri de ekleyip, 5 dakika daha pişirin.

* En son 1 adet yumurta ve yarım limonun suyunu iyice çırpın. 1 su bardağı soğuk su ile karıştırın.

* Kaynayan çorbaya yavaş yavaş ekleyip karıştırın.

* Çorbayı kaselere paylaştırdıktan sonra, tereyağında kavrulmuş kırmızıbiberi üzerine gezdirip servis yapın.

BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Düğün çorbası nasıl yapılır? Düğün çorbası tarifi
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN