Türkiye'nin en iyi haber sitesi

tarifi: Nefis kokusuyla pirinçli nasıl yapılır?

Havalar soğuduğu zaman hem içimizi ısıtması için hem de hasta olmamak için mutfağımızın yöresel zenginliklerinden olan çorbalara yöneliyoruz. Çorbalar farklı çeşitleriyle sofraları süslüyor. Sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden tarifi akşam yemeklerinin olmazsa olmazı. İçerisinde su ve pirinç gibi olan oldukça sağlıklı bir çorbadır. Yoğurt, un ve yumurtayla terbiyesi yapılan tarifi kokusuyla mutfağınızı saracak. Nefis lezzeti iştahınızı kabartacak. Yoğurt çorbası tarifini evde mutlaka denemelisiniz. Yoğurt çorbası nasıl yapılır?

Giriş Tarihi: 28.2.2020 12:08 Son Güncelleme: 3.3.2020 17:12 ABONE OL
Yoğurt çorbası tarifi: Nefis kokusuyla pirinçli yoğurt çorbası nasıl yapılır?

Akşam yemeklerimizin olmazsa olmazlarından çorbanın birçok çeşidi var. Sadece pirinç ve suyla hazırlanan yoğurt çorbası en pratik ve masrafsız çorbalar arasında yerini alıyor. Yoğurt, un ve yumurtayla terbiye edilen çorba mutfağınıza nefis kokular yayacak. Naneli sosunun kokusu iştahınızı açacak. Az malzemeli ve kolay hazırlanan yoğurt çorbasını hazırlamak çok az vaktinizi alacak. Misafirlerinize de sunabileceğiniz yoğurt çorbası tarifi çok beğenilecek. Yoğurt çorbası nasıl yapılır? Yoğurt çorbası tarifi…

YOĞURT ÇORBASI TARİFİ MALZEMELERİ

  • 5-6 su bardağı su
  • 1 su bardağı pirinç
  • Tuz

Terbiyesi için

  • Yarım kg yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un

Üzeri için

  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

YOĞURT ÇORBASI TARİFİ YAPILIŞI

  1. Pirinci süzgeçte yıkayın ve çorba tenceresinde 5 bardak su ile haşlayın.
  2. Ayrı bir kapta çorbanın terbiyesini yapın. Yarım kilo yoğurda 1 yumurta ve 1 tepeleme kaşık unu ekleyin ve güzelce çırpın.
  3. Terbiyenin içerisine 1 bardak su ekleyin ve karışımı çırpın. Ardından terbiyenin içerisine kaynamış pirinçli sudan 1 bardak ekleyin ve güzelce çırpın. Ilınmış karışımı yavaşça çorba tenceresine dökün. Aynı anda çorbayı karıştırmaya da devam edin. En son tuzunu ekleyin.
  4. Orta ateşte çorbayı pişirmeye devam edin. Çorba kaynamaya başlayınca çorbanın sosunu hazırlayın. Ufak bir kapta tereyağını eritin, sıvıyağı ekleyin.
  5. Sosun üzerine naneyi, toz biberi döküp sosu ocaktan alın.
  6. Kaynayan çorbanın altını kapatın ve üzerine sosunu dökün.
  7. Çorbanız hazır. Afiyet olsun…

YOĞURT ÇORBASI TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Çorbanın terbiyesini yaptıktan sonra tuzunu ekliyoruz. Tuzu ilk başta eklememiz çorbanın kesilmesine sebep olmaktadır.

YOĞURT ÇORBASI KAÇ KALORİ?

1 kepçe pirinçli yoğurt çorbası 75 kalori. (100 gram)
Orta boy bir kase pirinçli yoğurt çorbası 112 kalori. (150 gram)
1 porsiyon pirinçli yoğurt çorbası 187 kalori. (250 gram)

ARKADAŞINA GÖNDER
Yoğurt çorbası tarifi: Nefis kokusuyla pirinçli yoğurt çorbası nasıl yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA