Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Lezzetli tarifi ve yapımı: Nefis , malzemeleri neler?

Anadolu'ya özgü bir tat olan , son derece besleyici ve doyurucu bir lezzetimizdir. Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden birisi olan bu çorba, nefis tarifi ve pratik yapılışı ile sofralarda tercih edilmektedir. Bu noktada, ', malzemeleri nelerdir?' sorusunun yanıtı bu çorbayı ilk kez yapacak olan vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılmaktadır. Peki, kolay ve nefis tarhana çorbası nasıl yapılır? İşte, tarhana çorbası yapımı, tarifi ve malzemeleri...

Giriş Tarihi: 31.3.2020 11:39 Son Güncelleme: 31.3.2020 11:39 ABONE OL
Lezzetli tarhana çorbası tarifi ve yapımı: Nefis tarhana çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Geleneksel Türk mutfağının en önemli lezzetlerinden birisi tarhana çorbasıdır. Yüzyıllardır tüketilen bu çorba, kurutulmuş tarhanaya birtakım malzemelerin eklenmesi ile yapılır. Önemli bölümü yoğurttan oluşan tarhana çorbası, besleyici olduğu kadar kuru toz şeklinde olduğu için uzun süre saklanabilir. Türkiye'de ve çeşitli coğrafyalarda bu çorbanın birçok türü vardır. Ülkemizde, Bandırma, Uşak, Afyon, Malatya ,Kahramanmaraş şehirlerinde ve Gediz, Beypazarı ilçelerinde ünlüdür. Peki, tarhana çorbası nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir? Haberimizden, tarhana çorbası tarifi, yapılışı ve malzemeleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

TARHANA ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Bu noktada, bu geleneksel ve nefis lezzeti ilk kez yapacak olan vatandaşlar, 'Tarhana çorbası nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir?' sorusuna yanıt aramaktadır.

TARHANA ÇORBASI TARİFİ

Tarhana çorbası tarifi ve malzemeleri şu şekildedir:

  • 6 yemek kaşığı toz tarhana
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 tabletlik et suyu
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 4 litre su
  • Tuz

TARHANA ÇORBASI YAPILIŞI

Adım adım lezzetli ve nefis tarhana çorbası yapımı:

  • Tarhana çorbasını yapmak için 6 yemek kaşığı toz tarhanayı bir kâsenin içine koyun.
  • Kâseye 1 bardak su ilave edin ve erimesi için hafifçe karıştırın.
  • Diğer tarafta tencereye 3 litre su ekleyin. İçine de 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 tabletlik et suyu ilave edin.
  • 2 yemek kaşığı salçayı da tencereye koyun ve kaynamaya bırakın.
  • Su kaynayınca kâsede karıştırılıp eritilmiş olan tarhana tencereye yavaş yavaş ilave edin.
  • Bu arada tenceredeki malzeme sürekli karıştırmayı unutmayın.
  • İlk defa pişirenler için, tencerede önce tereyağının, salçanın ve tarhananın birlikte kavrulmasından sonra suyun ve et suyunun soğuk olarak ilave edilmesi tavsiye edilmektedir.
  • Tarhananın eriyebilmesi için kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın.
  • Tadına bakarak biraz tuz ilave edin.
  • Tarhana tencerede tamamen eriyinceye kadar kaynamaya bırakın.
  • Kıvamı koyu olursa bir miktar kaynar su ilave edin.
  • Dilerseniz, yanında turşu, nane, yeşil biber veya domates ile servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.
Güllaç tatlısı tarifi ve yapımı: Evde kolay ve nefis güllaç tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

ARKADAŞINA GÖNDER
Lezzetli tarhana çorbası tarifi ve yapımı: Nefis tarhana çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA