Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Nefis lezzetiyle mantar çorbası tarifi: ?

Akşam yemeğinin vazgeçilmezlerinden olan zor gibi görünse de aslında her çorbada olduğu gibi kıvamını tutturmak dışında bir püf noktası bulunmamaktadır. Genel olarak kremalı çorbalar birçok kişiye ağır gibi gelse de aslında oranını doğru ayarladığınızda ve içerisine bazı baharatlar eklediğinizde kısacası sizler için hazırladığımız tarifimizi doğru uyguladığınızda en lezzetli mantar çorbasını yapabilirsiniz. Peki, en güzel nasıl yapılır? Mantar çorbası tarifi ve malzemeleri haberimizde!

Giriş Tarihi: 9.4.2020 11:30 Son Güncelleme: 9.4.2020 11:30 ABONE OL
Nefis lezzetiyle mantar çorbası tarifi: Kremalı mantar çorbası nasıl yapılır?

Sebze çorbaları akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olarak karşımıza çıkarken herkesin sevdiği tadı damaklarda kalan mantar çorbası tarifi içeriğimizi sizler için hazırladık. Çok az malzeme ve kısıtlı zamanda yapabileceğiniz hızlı pratik ancak bir o kadar da lezzetli olan bu çorbanın yapımı için en önemli püf nokta un ve tereyağını kavururken topaklanma olmamasını sağlamaktır. Pürüzsüz kıvamlı nefis çorbalar yapabilmek için tarifimizde sizlere verdiğimiz adımları tek tek uygulamanız çok önemli. Peki, Kremalı mantar çorbası nasıl yapılır? Kremalı mantar çorbası tarifi nedir? İşte yapılışı, malzemeleri ve adım adım yapımı…

KREMALI MANTAR ÇORBASI TARİFİ

Kremalı mantar çorbası nasıl yapılır?

Malzemeler:

  • 350 gram mantar
  • 1 adet limon suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 4 su bardağı su
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı iri çekilmiş karabiber

Ev yapımı mantar çorbası yapılışı:

  1. Öncelikle 350 gram küp küp doğranmış mantarları 1 adet limonun suyu ve üzerini geçecek kadar su ile birlikte kaynatarak haşlayın. Bu yöntem mantarların kararmaması için oldukça önemlidir.
  2. Ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağı ve biraz zeytinyağını eritin, çorbanın terbiyesini yapmaya başlayın. Bu yağın içerisine 3 yemek kaşığı unu ilave edip kavurun.
  3. Hafif renk alarak pembeleşen unun üzerine 1 su bardağı da sütü yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ilave edin. Sürekli karıştırmazsanız un topaklaşır bu da çorbanızın pürüzsüzlüğünü bozar ve tadını bozar.
  4. 4 su bardağı su, yarım tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber suyunu süzdüğünüz mantarları bu tencereye ilave edip, karıştırarak, kaynatın.
  5. Çorba kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın, 5 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatın.

DİKKAT! Tarifte kullanılan sütün yerine krema da kullanabilirsiniz. Ancak iki türlü de tadında pek de bir değişiklik olmayacaktır. Elinizde bulunan herhangi bir malzeme ile mantar çorbanızı yapabilirsiniz.

Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır Sebze Çorbası Nasıl Yapılır?

ARKADAŞINA GÖNDER
Nefis lezzetiyle mantar çorbası tarifi: Kremalı mantar çorbası nasıl yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA