Akşam yemeklerinin vazgeçilmez lezzeti olan çorbalar, hem sağlıklı hem de besleyicidir. Aralarında öyle bir çorba var ki besin değeri oldukça yüksek. Sebze çorbası, havuç, patates, kereviz gibi besin değerleri açısından zengin sebzeler ile hazırlanıyor. Sebze çorbası nasıl yapılır?
SEBZE ÇORBASI TARİFİ MALZEMELERİ
- 1 kase bezelye
- 1 adet soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 küçük boy kereviz
- 1 tatlı kaşığı un
- Et suyu
- Sıcak su
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Tuz
SEBZE ÇORBASI TARİFİ YAPILIŞI
- Tencereye incecik doğranmış soğanı ve zeytinyağını ekleyin, kavurmaya başlayın.
- Havuç, patates ve kerevizi de soyup küp küp doğrayıp sırasıyla ilave edin.
- Sarımsağı incecik doğrayıp tencereye ekleyin.
- Unu ilave edip tüm malzemeleri kavurun.
- Kaynamış su ve et suyunu karıştırarak tencereye ilave edin.
- Bezelyeyi de ekleyip kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
- Ocaktan almadan önce zerdeçal, tuz ve karariber ekleyip ocaktan alın.
- Çorbayı blendırdan geçirin ve limon ile servis edin.
- Sebze çorbası tarifi hazır. Afiyet olsun...
SEBZE ÇORBASI TARİFİ KAÇ KALORİ?
Ortalama 100 gramlık bir porsiyon sebze çorbası tarifi yaklaşık 29 kalori içermektedir.