Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Falafel nasıl yapılır? ...

Sebze sevmeyenlerin gözdesi haline gelecek olan bir tarif: Falafel! Orta Doğu mutfağının yerel lezzetlerinden biri olan falafel sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Peki falafel nasıl yapılır? Falafel yapılırken hangi malzemeler kullanılır? İşte size leziz mi leziz ...

Giriş Tarihi: 7.12.2018 14:32 Güncelleme Tarihi: 7.12.2018 15:39
Falafel nasıl yapılır? Falafel tarifi...

FALAFEL TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 kg haşlanmış nohut
30 gr ince diş doğranmış sarımsak (6-7 diş)
150 gr ince doğranmış taze soğan (Yarım demet)
45 gr maydonoz (Yarım demet)
15 gr kimyon tuzu (1,5 yemek kaşığı)
10 gr kişniş (1 yemek kaşığı)
6 gr toz kırmızıbiber (2 tatlı kaşığı)
30 gr tahin (3 yemek kaşığı)
2 adet yumurta, çırpılmış
60 gr yumuşak ekmek kırıntısı (10 yemek kaşığı)
10 gr tuz
5 gr karabiber

FALAFEL HAZIRLANIŞI

Konserve nohut kullanıyorsanız suyunu süzün. Çiğ nohut kullanıyorsanız bir gece önceden nohutları kaynar suya basıp ertesi gün haşlayın (300-350 gr kuru nohut yeterli olacaktır.)
Nohutları haşlarken üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla alın. Nohutları süzdükten sonra robota koyup dişe gelin taneler kalana kadar çekin. Kalan tüm malzemeyi ekleyerek çekmeye devam edin ya da karıştırın.
Bir dondurma kaşığı yardımıyla ya da elinizle falafelleri porsiyonlayarak yuvarlayın, küçük falafeller için 30 gr/adet, büyükler için 60 gr/adet ağırlığında yapabilirsiniz. 190 dereceye ısıttığınız kızartma kızartma yağında kahverengileşip çıtır çıtır olana dek kızartın.
Falafelleri hazırladıktan sonra derindondurucuda 6 ay saklayabilirsiniz. Servisten önce oda sıcaklığında çözdürerek fırın, tava ya da mikrodalgada ısıtarak servis edebilirsiniz.

BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Falafel nasıl yapılır? Falafel tarifi...
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN