Türk mutfağında öne çıkan mezelerden bir tanesi de humustur. Hatay mutfağına özgü olan bu lezzet, nohut ve tahinin mükemmel karışımı neticesinde ortaya çıkmaktadır. Genellikle ana yemeklerin öncesinde ve yanında meze olarak servis edilir.
HUMUS NASIL YAPILIR?
Bu mezeyi ilk kez yapacak olanlar ve yapılışını unutmuş olanlar, 'Humus nasıl yapılır?' sorusu ile bilgi edinmeye çalışıyor. Bu noktada, sizler için hazırladığımız haberimizden humus tarifi, yapılışı ve malzemeleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.
HUMUS MALZEMELERİ
Humus yapımı malzemeleri şu şekildedir:
- 2 su bardağı nohut (Haşlanmış veya Konserve)
- 1 çay bardağı tahin
- Yarım limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kırmızıbiber
- Sumak
HUMUS NASIL YAPILIR?
Adım adım humus yapılışı:
- Tercihe bağlı olarak, konserve ya da haşlanmış nohutu püre haline gelinceye kadar blenderden geçirin.
- İçerisine sırasıyla tahin, limon suyu, tuz, sarımsak, kimyon, karabiber ve zeytinyağını ekleyerek el yordamıyla karıştırın.
- Hazırlanan karışımı bir tabak içine alarak üzerine zeytinyağı, pul biber ve sumak ile süsleyin.
- Humus servise hazır, afiyet olsun.
Az malzemeli kurabiye tarifi ve yapılışı: Pratik, sade ve nefis kurabiye tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler?