Malzemeler 1 su bardağı yeşil mercimek, 1 su bardağı buğday, 2 su bardağı yoğurt, 1 yemek kaşığı un, 5 su bardağı su, Tuz. Üzeri İçin 1 tatlı kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 2 yemek kaşığı tereyağı. Hazırlanışı Yeşil mercimeği, buğdayı ayrı ayrı yaklaşık 15 dakika kadar haşlayıp, suyunu süzelim ve soğumaya bırakalım. Bir kaseye unu, yoğurdu, suyu koyalım ve iyice karıştıralım. Tencereye yoğurtlu karışımı, yeşil mercimeği, buğdayı koyalım ve kaynayana kadar karıştırarak pişirelim. İçine tuzu ilave edip, karıştıralım.(tuzunu bu noktada ilave etmemiz önemli yoğurdun kesilmemesi için) Üzeri için; tavaya tereyağını koyalım ve eritelim. İçine naneyi, kırmızı pul biberi ilave edelim ve 1-2 dakika kavuralım. Sosu çorbanın üzerine dökelim ve Yeşil Mercimekli Buğday Çorbasını kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika pişirelim.