Sebzeli Barbunya İçin Malzemeler:
-Yarım kg taze barbunya
-1 adet orta boy soğan
-2 diş dövülmüş sarmısak
-3 çorba kaşığı zeytinyağı
-2 adet çarliston biber
-1 adet havuç
-3 adet orta boy domates
-2 adet kesmeşeker
-Yarım limonun suyu
-Tuz, karabiber
-Üzerine: Maydanoz .
Sebzeli Barbunya Yapılışı:
-AYIKLANMIŞ barbunyayı 10-15 dakika haşlayın ve süzün.
-İnce kıyılmış soğan ve sarmısağı zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavurun.
-İnce kıyılmış çarliston biber ve rendelenmiş havucu katın.
-Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates ile kesmeşekeri ekleyin.
-2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
-Haşlanmış barbunya, limon suyu, tuz ve karabiberi de koyduktan sonra üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin.
-Tencerenin kapağını kapatın ve barbunya yumuşayana kadar pişirin.
-Daha sonra tencereyi ocaktan alın ve ağzı kapalı olarak ılınmaya bırakın.
-Servis yapmadan önce ince kıyılmış maydanozla süsleyin.
-Ilık servis yapın.?