Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki tarifi - Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Sofraların sevilen lezzeti ve diyet yapanların favorisi olan Zeytinyağlı Barbunya Pilaki yapımı basit ve çok tercih edilen bir zeytinyağlı türüdür. Özellikle diyet yapan kişiler tarafından tercih edilen bu besinin yapılışını bu yazımızda sizler için anlattık...

Giriş Tarihi: 30.11.2018 16:08
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki tarifi - Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Sofraların sevilen lezzeti ve birçok kişi tarafından da nasıl yapıldığı merak edilen Zeytinyağlı Barbunya Pilaki tarifini bu yazımızda sizler için hazırladık. Özellikle diyet yapan bireyler tarafından tercih edilen ve birçok kişinin yapılışını merak ettiği besindir. İşte Zeytinyağlı barbunya pilaki tarifi...

Malzemeler

  • 500 gr. taze barbunya
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 3 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Hazırlanışı

Düdüklü tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısınınca soğanları ekleyip yumuşatın, havucu ekleyin kavurun, patatesi ekleyin kavurmaya devam edin.

Sarımsağı ekleyip çevirin ve ardından barbunyayı ekleyin.

Salçayı ve 2 adet domatesi ekleyin salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.

Su, şeker, tuz ve karabiberi ekleyip, düdüklünün kapağını kapatıp 12-15 dakika pişirin.

Süre bütünce kapağını açın ve 1 adet domatesi ekleyin ve dinlendirin.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki tarifi - Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN