Malzemeler
- 40-45 adet patlıcan biber kuru dolmalık
- 250 gr kıyma
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1/2 su bardağı bulgur
- 3 adet kuru soğan
- 1,5 çorba kaşığı biber salçası
- 2 adet domates(derin dondurucudan veya konserve)
- 3 çorba kaşığı kuru nane
- 2-3 çorba kaşığı nar ekşisi
- Karabiber
- 1 çay bardağı sıvı yağ(etinizin yağ miktarına göre ayarlayın)
Servis için sos
- Kuru nane
- Pul biber
- Tereyağı
Hazırlanışı
Dolmalık kuruları yıkayarak, 30 dk kadar harlı ateşte haşlayın. Soğan ve domatesi rendeleyin.Tüm malzemeyi karıştırarak içi hazırlayın.
Haşlayıp soğuttuğunuz biber ve patlıcanları doldurun(pirinç ve bulgur şişme payını hesaba katarak). Dizdiğiniz dolmaların üzerine, dolma kapağı veya porselen tabak kapatın. Dolmalarınıza dizme seviyesinden biraz eksik su ekleyin.
Önce harlı ardından,kısık ateşte 40-50 dk pişirin.
Serviste, kızdırdığınız tereyağına pul biber ve nane ekleyerek, dolmalara ekleyin. Arzuya göre sarımsaklı yoğurt da kullanabilirsiniz.