Hamsi Buğulama İçin Malzemeler:
1 kg hamsi
5 adet orta boy soğan
4 adet orta boy domates
7-8 dal maydanoz
1 adet limon
Tuz
Hamsi Buğulama Yapılışı:
HAMSİYİ temizleyip sudan geçirin.
Suyu süzüldükten sonra tuz ekleyip karıştırın.
Soğan ve domateslerin kabuklarını soyun.
Daha sonra ince halkalar şeklinde dilimleyin.
Maydanozu ince kıyın.
En az üç parmak derinliğindeki bir fırın kabının dibine bir sıra soğan yerleştirin.
Kıyılmış maydanoz serpin.
Üzerine bir sıra hamsi sıralayın.
Hamsilerin üzerine domates koyun.
Yeniden soğan koyup, maydanoz serpin ve bir sıra daha balık dizin.
En üste ince limon dilimleri yerleştirin.
Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
Alüminyum folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirdikten sonra servis yapın.