LAHANA KÖFTESİ MALZEMELERİ:
-1 adet orta boy lahana
-5 parça kemikli et
-3 yemek kaşığı domates salçası
-3 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harcı için;
-250 gr dana kıyma
-100 gr kuyruk yağı
-3 su bardağı bulgur
-1 adet kuru soğan
-1 yemek kaşığı domates salçası
-Tuz
LAHANA KÖFTESİ YAPILIŞI:
Yarım tencere kaynayan suda lahana yaprak yaprak koyularak 5 dk kadar haşlanır.
Haşlanan lahanalar tencereden alınır alınmaz başka bi kapta ki soğuk suya bırakılır 1-2 dk sonra süzülür
Soğanın bir tanesini ayırıp geri kalanını halka piyazlık doğrayın
Tencereye kemiği ve sıvıyağı ve salçayı ilave edip üzerine biraz sıcak su ilave edip, kısık ateşte pişmeye bırakın.
Geniş bir kaba 1 soğanı rendeleyin
Kıymayı, yıkanmış bulguru, iç yağı, domates salçasını tuzu katın.
Elinizi su ile ıslatarak, malzeme bütünleşinceye kadar yoğurun
Haşlanmış lahana yapraklarına, hazırladığınız malzemeden yeterince koyup, ince uzun sarın(bu sarmada lahana yapraklarının yanlarını kapatmanıza gerek yok, iç malzeme güzel yoğrulduğu için dışarı dağılmaz)
Her sarmayı sardıktan sonra avuç içinizde sıkıştırın
Pişirdiğimiz suyu çekmiş kemikli etlerin üstüne sarılan lahanaları dizin.
Üzerine kaynamış su koyularak üstünü kaplayacak şekilde tabak kapatılır ve tencerenin kapağı da kapatılarak kaynamaya bırakılır.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin.
Servis tabağına boşaltıp, servis yapın.
Afiyet olsun.