BALIKBUDU KÖFTE MALZEMELERİ:
-1 kg mezgit veya levrek fileto
-1 adet soğan
-1 çay bardağı dolmalık fıstık
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
-2 diş sarmısak
-2 çay kaşığı kimyon
-2 çay kaşığı karabiber
-Yarım demet maydanoz
-Yarım demet dereotu
-1 su bardağı haşlanmış pirinç
-Tuz
Pane için:
2 su bardağı un
4 adet yumurta
Kızartmak için:
Sıvıyağ
BALIKBUDU KÖFTE YAPILIŞI:
Mezgit veya levrek filetoyu rondoda ince kıyın. Soğanı incecik kıyarak, dolmalık fıstıkla beraber zeytinyağında hafifçe kavurun. Balık kıymasının yarısını soğana ekleyin. 5-6 dakika karıştırarak pişirip, soğumaya bırakın.
Soğuduğunda çiğ kıymaya ekleyin. Kıyılmış sarmısak, kimyon, karabiber, kıyılmış maydanoz, dereotu ve tuzu ilave ederek iyice yoğurun. Pirinci ekleyerek biraz daha yoğurun. 15 dakika buzdolabında dinlendirin. Çıkardığınızda küçük parçalar koparıp, şekil vererek önce una, daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayın.
Sıvıyağda kızartın. Garnitür olarak hazırladığınız, ızgarada pişirilmiş kırmızı soğan ve mantarla servis yapın.
Afiyet olsun..