Dil Balığı Dolması İçin Malzemeler:
2 adet dilbalığı
20 adet karides
3 tatlı kaşığı krema
1 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 diş sarmısak
5-6 dal dereotu
Tuz ve karabiber
Servis için: 1 adet nar
Dil Balığı Dolması Yapılışı:
BALIKLARIN derisini çıkarıp, 2 tatlı kaşığı krema, karabiber ve tuz ile iyice ovalayın.
1 saat buzdolabında dinlendirin.
Kabukları temizlenmiş karidesleri sirke ilave edilmiş suda 2-3 dakika haşlayın.
Ayrı bir yerde eritilmiş tereyağına sarmısak ekleyip soteleyin.
Karides ekleyip kızarana dek sotelemeye devam edin.
Tuz ve karabiberini ayarlayın.
1 tatlı kaşığı krema ekleyip karıştırın.
Kıyılmış dereotu ilave edip ocaktan alın.
alıkları yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine, etli kısımları yukarı gelecek şekilde yerleştirin.
Tam olarak ayrılmamasına dikkat ederek boylamasına kesin.
Daha sonra enlemesine hafifçe kesin.
Karidesleri pay edip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin.
Nar taneleriyle süsleyip servis yapın.