Bahçıvan sandalı yemeği sarımsak, yoğurt ve sarımsağın bir araya gelmesiyle oluşan oldukça lezzetli bir yemektir. Bahçıvan sandalı yemeği nasıl yapılır? sorusunun yanıtı burada. İşte bahçıvan sandalı yemeği için gerekli malzemeler...
Gerekli malzemeler
1 kilogram patlıcan
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet patates
2 adet sivribiber
1 kase bezelye
200 gram sotelik doğranmış tavuk eti
Yarım demet dereotu ve maydonoz
Tuz
Kekik
Pul biber
Karabiber
1 kase sarımsaklı yoğurt veya 100 gram kaşar peyniri rendesi
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı domates salçası
Bahçıvan sandalı yemeği yapılışı
Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suda 20 dakikada bekletin ve bol suyla yıkayın. Ayçiçek yağında önlü arkalı kızartın. Bir tencerede 2 çorba kaşığı margarini eritin. Tavuk etlerini, kızdırdığınız yağın içine atın renkleri dönene kadar soteleyin. Küp küp doğranmış havuç, kabak, patates, ufak doğranmış sivri biber ve bezelyeleri ekleyin. Ateşte 5 dakika soteleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, hiç su koymadan sebzeleri 10 dakika daha pişirin. İçine maydonoz, dereotuz, tuz, karabiber, kekik ve pulbiber ekleyip harmanlayın. Patlıcanları tepsiye alın, ortalarını açıp ve hazırladığınız içle doldurun. 1 kaşık salçayı 1 bardak suyla ezin. Patlıcanların olduğu tepsiye dökün. Üzerine alüminyum folyo kapatın. 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Arzunuza göre sarımsaklı yoğurt veya kaşar peyniri rendesi ile servis yapın. Şimdiden afiyet olsun...