Kültürümüzde tavuk sıkça tüketilen et ürünlerinin başında gelir. Yapılan araştırmalara göre ülkemizde tavuk eti, kırmızı et ve balıktan daha fazla tüketilmektedir. Tavuk kapama da pratik yemeklerden olup oldukça lezzetli bir yemektir. İşte tavuk kapama tarifi...
Tavuk kapama için gerekli malzemeler
4 baget tavuk
1 soğan
1 domates
1 kaşık salça
Sıvı yağ
1 bardak sıcak ve tuzlu suda yarım saat bekletilmiş pirinç
Tuz, karabiber, nane
Tavuk kapama nasıl yapılır?
Öncelikle kızgın tencereye tavuk parçalarını koyup kavuruyorsunuz. Daha sonra sıvı yağı ve rendelenmiş soğanı ekliyorsunuz ve kavurmaya devam ediyorsunuz.
Salça ve domatesi ilave edip karıştırıyorsunuz, tuz, karabiber ve 1.5 litra kadar su koyup tavukları pişiriyorsunuz daha sonra pirimci yıkıyorsunuz ve yağlanmış borcama veya tepsiye yayıyorsunuz.
Üzerine pişirmiş olduğunuz tavuk parçalarını koyuyorsunuz ve 2 bardak sıcak suyu koyuyorsunuz üzerine nane serpiştirip sıcak fırına veriyorsunuz. Tavuklar piştikten sonra servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.