3 adet yufka
1 su bardağı sıvıyağ
İçi için:
600 gram kıyma
125 gram margarin
5 adet soğan
2 adet kesmeşeker
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
1 kahve fincanı kuşüzümü
Tuz, karabiber
Üzerine:
1 su bardağı soda
Sarıyer böreği yapılışı:
Öncelikle böreğin içini hazırlamak için, margarini bir tavaya alıp, eritin. Kıymayı ilave edip, hafifçe kavurun. Piyazlık doğranmış soğanı tuzla ovun ve kıymaya ekleyin. Soğan yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Tavayı ocaktan alın. İçine kesmeşeker ve karabiber katıp, soğumaya bırakın. Diğer yanda dolmalık fıstığı sıvıyağda hafif pembeleşene kadar kavurun ve kıymaya ekleyin. Kuşüzümünün saplarını temizleyin.
10 dakika sıcak suda bekletin ve kıymalı karışıma katıp karıştırın. Yufkalardan birini düz bir zemine serin ve üzerine bir fırça yardımıyla sıvıyağ sürün. Ortadan ikiye katlayın. Yuvarlak tarafına 6 parçaya ayırdığınız kıymalı harcın 1 parçasını yayın. Yufkayı genişçe sarıp, S şekli verin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine börekleri yerleştirin.
Üzerlerine sodayı serpin ve 15 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcakken dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun...