Bu sabah kahvaltınızda canınız sıcacık ve yumuşak poğaça mı çekiyor? Pastaneye gitmenize hiç gerek yok! Bu başlık altından bulunan daha önce denenmiş poğaça tarifi ile çayın yanına mükemmel bir lezzet getirebilirsiniz. Poğaça tarifinin yanı sıra dikkat etmeniz gereken püf noktaları da buradan öğrenebilirsiniz. İşte evde yapabileceğiniz en güzel ve denenmiş poğaça tarifi!
YUMUŞACIK POĞAÇA TARİFİ VE PÜF NOKTALARI
Hamur için:
POĞAÇA YAPILIŞI
Hamur için tereyağı veya margarini derin bir kaba alın. İçine sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı, kabartma tozu ve tuzu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip, tüm malzemeyi yoğurun. İç malzeme için peynir ve kıyılmış maydanozu karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça koparıp, avucunuzun içinde açın. İçine iç harçtan koyun ve dilediğiniz şekli verin. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.