Mayasız Poğaça Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Mayasız Yumuşak Poğaça Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?

Hamurişleri arasında en sevilen lezzetlerden biri de poğaça çeşitleridir. Mayalı, mayasız, pastane poğaçası, ev poğaçası gibi çeşitleri olan bu hamurişi, çeşitli iç harçlarıyla da hazırlanmaktadır. Mayasız poğaça tarifi kısa sürede hazırlanması sebebiyle ani durumlarda kurtarıcı olmaktadır. Çay saatlerinde, piknik hazırlığında ve özel günlerde tercih edilen bu lezzet, “evde mayasız poğaça nasıl yapılır?” sorusuyla araştırılıyor. İşte en lezzetli mayasız poğaça tarifi.

Giriş Tarihi: 18.08.2022 14:16 Güncelleme Tarihi: 18.08.2022 14:16
  • 6 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Kutlama
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 20 dakika
  • Porsiyon : 250 kcal

MALZEMELER

Malzemeler:

  • Yoğurt (1 su bardağı)
  • Sıvı yağ (1 çay bardağı)
  • Yumurta akı (1 adet, sarısı üzerine)
  • Tuz (1 tatlı kaşığı)
  • Toz şeker (1 yemek kaşığı)
  • Kabartma tozu (1 paket)
  • Un (3 su bardağı)

İç malzeme için:

  • Maydanoz (1 tutam)
  • Beyaz Peynir

Üzeri için:

  • Yumurta Sarısı

AŞÇININ NOTU

• Hamurumuzu ele yapışmayacak bir biçimde yoğurmamız oldukça önemli. Hamurun yoğrulması düzgün bir biçimde yapılmazsa yeme aşamasında poğaçalarımızdan aldığımız zevk azalabilir. • Malzemelerin iyice harmanlandığından emin olunuz. Tel çırpıcı yardımıyla iyice malzemeleri harmanlayınız.

YAPILIŞI

  • Derin bir kap içerisine 1 su bardağı yoğurt koyuyoruz.
  • Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ ile 1 adet yumurta akı, 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı da tuz ekliyoruz. Bütün bu malzemeleri çırpıcı yardımı ile bir süre karıştırıyoruz.
  • Sonrasında ise, karışımımıza 1 paket kabartma tozu ile 3 su bardağı unu az az ekliyoruz. Hamurumuzu, ele yapışmayan ve yumuşak bir hale gelene dek yoğuruyoruz.
  • Bir yandan da bir kap içerisine kullanacağımız miktarda beyaz peyniri ufalayarak ekliyoruz. Bunun üzerine de 1 tutam ince doğranmış maydanozumuzu ekliyor ve karıştırıyoruz.
  • Mayasız poğaça hamurundan, ortalama bir ceviz büyüklüğünde parçalar alarak bezeler yapıyoruz. Her biz bezemizi düz biz zeminin üzerinde, parmak uçlarımız ile bastıracak şekilde açıyoruz ve içine peynirli harcımızdan koyuyoruz.
  • Daha sonra hamurumuzu D biçiminde kapatıp kenarlarına parmak uçlarımız ile baskı uyguluyoruz ve yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisinin içine diziyoruz.
  • Poğaçalarımızın üzerlerine yumurta sarısını sürüyor ve susamlarımızı serpiştiriyoruz. Öncesinde ısıttığımız 180 derecelik fırına tepsimizi yerleştiriyor ve üzerinin kızardığından emin olana dek, yaklaşık 20 dakika kadar bir süre fırında pişiriyoruz.
  • Mayasız poğaçalarımız piştikten sonra fırından alıp, sıcak ya da ılık bir biçimde servis edebiliriz. Afiyet olsun!
SON DAKİKA SON DAKİKA