5 su bardağı çekirdekleri ayıklanmış karpuz (küp küp doğranmış)
Yarım su bardağı limon suyu (taze sıkılmış)
2 su bardağı soğuk su
1 çay bardağı toz şeker
1 limonun kabuğu
Meyve şişleri için
1 büyük dilim çekirdeksiz karpuz
Siyah üzüm taneleri
Hazırlanışı
Karpuzu dilimleyin ve çekirdenlerini çıkarın.
1 limonun kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyin ve kenara ayırın.
Karpuzları blenderin haznesine alın, üzerine limon kabuklarını ve taze sıkılmış limon suyunu ilave edin.
Şekeri ve suyu ekledikten sonra blenderi çalıştırın.
Karışım hazır olunca ince delikli bir süzgeç ya da tülbent yardımıyla süzün.
Limonata buzdolabında soğurken karpuz diliminden küçük kalpler çıkarın (Bu işlemi şeker hamuru kalıplarıyla yapabilirsiniz). Bir kürdan ya da ahşap şişe bir üzüm tanesi bir karpuz parçası şeklinde dizin.
Bardaklara 3 er küp buz koyun ve meyve şişleriyle süsleyerek limonatanızı servis yapın.