Ispanaklı ve Lor Peynirli Pide İçin Malzemeler:
Hamuru için:
-500 gram un
-Aldığı kadar su
-1 tatlı kaşığı tozşeker
-1/4 paket (1 paket 42 gram)
-yaşmaya
-Tuz
İç malzeme için:
-250 gram ıspanak yaprağı
-Bir buçuk su bardağı lor peyniri
-Tuz, karabiber, pulbiber
Üzerine:
-1 çorba kaşığı tereyağı
Ispanaklı ve Lor Peynirli Pide Yapılışı:
-ÖNCELİKLE hamur için derin bir kaba 1 çay bardağı su, tozşeker, bir tutam tuz ve mayayı koyun.
-Maya eriyene dek karıştırın ve üzerine unu ekleyin.
-Azar azar su ilave ederken bir yandan da yoğurarak kulak memesinden daha sert bir hamur hazırlayın.
-Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
-iğer taraftan iç malzeme için kıyılmış ıspanağın içine lor peyniri, tuz, karabiber ve pulbiber katıp, karıştırın.
-Mayalanan hamuru tekrar yoğurun ve hamurdan iri mandalina büyüklüğünde bezeler koparın.
-Unlanmış tezgahta merdane yardımıyla bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde açın.
-Orta kısmına ıspanaklı karışımdan koyun ve her iki kenarını ortada birleştirip, kapalı pide şekli verin.
-Beze ve iç harç bitene kadar işleme devam edin.
-Pideleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
-Fırından aldıktan sonra pidenin kenar kısımlarına tereyağı sürün ve sıcak olarak servis yapın.?