Kroket Dolması İçin Malzemeler:
-3 adet büyük boy patates
-15-20 adet mantar
-1 adet büyük boy soğan
-2 çorba kaşığı tereyağı
-1 adet büyük boy havuç
-Yarım demet maydanoz
-4 çorba kaşığı un
-2 adet yumurta
-Tuz, karabiber
-Kızartmak için: Sıvıyağ
Kroket Dolması Yapılışı:
-Patatesleri haşlayıp ezdikten sonra bir kenara alın.
-İç malzemeyi hazırlamak için, 2 çorba kaşığı tereyağını bir tavaya koyup eritin.
-Yarım ay biçiminde doğradığınız soğanı tereyağda rengi dönene kadar kavurun.
-Üzerine ince halkalar halinde doğradığınız havucu katıp 5 dakika soteleyin.
-İnce kıyılmış mantarları ekleyip, harlı ateşte 1-2 dakika daha pişirin.
-Harca, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber katıp soğumaya bırakın.
-Diğer tarafta ezdiğiniz patateslerin üstüne un, yumurta ve tuz ekleyip yoğurun.
-Bu hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın.
-Avuç içinizden taşacak şekilde elinizle açın.
-Ortasına mantarlı harçtan bir çorba kaşığı dolusu koyun ve kenarlarını toplayıp kapatarak köfte şeklini verin.
-Malzemeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
-Bol kızgın sıvıyağda kızartın.
-Kağıt havluya alıp fazla yağını süzdürüp, servis yapın.