YUMURTALI EKMEK MALZEMELERİ:
-12 dilim kepekli tost ekmeği
-6 dilim kaşar peyniri
-12 dilim salam
-6 dal kıyılmış maydanoz
-İki buçuk su bardağı süt
-2 adet yumurta
-1 su bardağı galeta unu
-Tuz, pulbiber, kekik
Kızartmak için: Sıvıyağ
YUMURTALI EKMEK YAPILIŞI:
Tost ekmeklerinin 6 dilimini düz bir zemine koyun. Üzerlerine birer dilim kaşar peyniri, salam ve tekrar kaşar peyniri yerleştirin. Kıyılmış maydanoz serpip, ikinci dilim ekmeği üzerine kapatın. 2 su bardağı sütü geniş bir kaba alıp, ekmeklerin her iki yanını süte batırın. Geniş bir kapta yumurta, yarım su bardağı süt, pulbiber, kekik ve tuzu çırpın.
Ekmekleri önce galeta ununa, sonra yumurtalı karışıma bulayıp kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havluya çıkarın. İkiye keserek servis tabağına alın.