Kızarmış Poşe İçin Malzemeler:
5 adet yumurta ( sayısı size kalmış )
Biraz un
1 adet yumurta
Biraz galeta unu
ve tuz
Kaynatmak ve soğutmak için su ve 1 tatlı kaşığı sirke
Kızartmak için 50 gr tereyağı
Kızarmış Poşe Yapılışı:
Yumurtaları iyice yıkayın kırmadan kaynayan suda 10 saniye bekletin.
Daha sonra kaynayan suya biraz tuz ekleyip iyice karıştırın bu karıştırma işlemi yumurtaların şekil alması için çok önemli bu yüzden kaynayan suyu bir tarafa doğru hızlıca karıştırın ve tam ortasına doğru bir yumurtayı kırın 3 dakika kaynatıp sudan sizerek çıkartın, soğuk suya koyun ve peçetenin üzerine alın.
Yumurtları Önce una bulayın, sonra yumurtaya en en son galeta ununa bulayıp tereyağında kızartın ve servis yapın.
Afiyet Olsun.