2 su bardağı tozşeker
Bir buçuk adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
Bir buçuk adet limonun suyu
Dört buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
Üzerine:
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 çorba kaşığı pudraşekeri
Limonlu kurabiye yapılışı:
Tozşeker ve yumurtayı geniş bir kaba alıp mikserle çırpın. Üzerine sıvıyağ ve limon suyunu ilave edin. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Karışımı tozşekerli harca katın. Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirin. Unlanmış tezgahta çok ince olmayacak şekilde açın. Bir bardak ağzı ya da istediğiniz kalıpla kesin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri hafifçe kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine rendelenmiş limon kabuğu ve pudraşekeri serperek servis yapın.
Afiyet olsun.