Firikli Meyhane Pilavı malzemeleri
1 su bardağı firik
1 su bardağı bulgur
1 adet büyük boy soğan
300 gram kuzu kıyması
3 çorba kaşığı tereyağı
3 adet sivri biber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
3 adet domates, yeteri kadar su
Tuz, karabiber, pulbiber, yenibahar .
Yapılışı:
Kıyma sıvıyağda suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Sonra ince kıyılmış soğan katılır. Soğan yumuşayınca bulgur ve firik aynı anda eklenir. Tuz ve biber katılır. 5 su bardağı su dökülür. Tencerenin kapağı kapatılır. Yaklaşık 15 dakika pişirilir. Sonra eritilmiş tereyağı gezdirilir, karıştırılır. 10 dakika sonra servise sunulur.