Etli Mercimekli Bulgur Pilavı İçin Malzemeler:
-2 su bardağı pilavlık bulgur
-1 çay bardağı yeşil mercimek
-500 gram kuzu eti (iri parça)
-Yarım çay bardağı sıvıyağ
-Yarım demet taze soğan
-Tuz
-Yeteri kadar su ya da et suyu .
Etli Mercimekli Bulgur Pilavı Yapılışı:
-Eti yumuşayana kadar haşladıktan sonra iri parçalar halinde didikleyip kenara alın.
-Sıvıyağı bir tencereye alıp iri doğranmış taze soğanı hafifçe kavurun.
-Üzerine yıkanıp süzülmüş bulguru ilave edin ve 5 dakika kavurun.
-Daha sonra et, haşlanmış mercimek ve üzerini geçecek kadar su ilave edin.
-Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin.
-Tencerenin üzerine kağıt havlu serin.
-10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.?