sı Nasıl Yapılır?

Giriş Tarihi: 23.3.2016 16:01 Güncelleme Tarihi: 23.3.2016 16:02
Patlıcan Paçası Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 3 patlıcan
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 soğan
  • 1 sarı dolmalık biber
  • 4-5 diş sarımsak
  • 3-4 domates
  • 3-4 dal maydanoz
  • Yarım su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • Yarım tatlı kaşığı tozşeker
  • Kızartma için sıvıyağ
  • Tuz

Hazırlanışı

  • Patlıcanların kabuklarını soyup 1 santim kalınlığında çubuk şeklinde kesin. Tuzlu suda 15 dakika bekletin. Süzüp elinizle suyunu sıkın. Kâğıt havlu ile kurulayın.
  • Sıvıyağı tavada kızdırın. Patlıcanları hafif kızartıp kâğıt havlu üzerine alın.
  • Soğanları soyup piyazlık doğrayın. Biberin çekirdeklerini çıkarın. Domateslerin kabuklarını soyun. Biber ve domatesleri şeritler halinde doğrayın. Sarımsakları temizleyip kıyın.
  • Zeytinyağını ısıtıp soğan ve sarımsakları soteleyin. Biberleri ekleyip 2-3 dakika daha soteleyin. Domatesleri ilave edin. Domatesler suyunu çekince yarım su bardağı su, sirke, şeker ve tuz ekleyip kaynatın.
  • Patlıcanları fırın tepsisine alın. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp soğumaya bırakın. Maydanoz yaprakları ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.
  • Afiyet olsun.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Patlıcan Paçası Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN