Malzemeler:
2 demet pazı
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
1 tatlı kaşığı dolusu biber salçası
1 domates
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı bulgur
Tuz, karabiber
1 çay bardağı kadar su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Pazı yemeği yapılışı:
Bir tencereye zeytinyağını koyun (riviera). Yağ ısınınca, içine yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı koyun, rengi dönene kadar çevirin. Ardından içine salçaları ve küp küp doğradığınız domatesi de ekleyin. Salçaların kokusu çıkana kadar biraz daha çevirin. İnce ince doğradığınız pazıları da içine koyun, sıcak suyu ve bulguru ekleyip, bir karıştırıp kapağını kapatın. Çok kısık ateşte pişirin.