Patlıcan musakka, birçoğumuzun sevdiği sebze yemekleri arasında yer alıyor. Özellikle yanında pilav ve cacık olduğunda, güzel bir patlıcan musakka gün içerisinde tadını damağınızda bırakabilir. İnternet üzerinden yapılışı en çok araştırılan türlerden olan patlıcan musakka, bilenlerin bile son derece dikkatle yaptığı bir yemek türüdür.
Sizler için derlediğimiz haberimizde, musakkanın malzemelerini listelerken patlıcan musakka yapılışını da hazırladık. İşte patlıcan musakka yapılışı hakkında merak edilenler...
Yukarıda saydığımız malzemeleri hazırladıysanız, sıra geldi yemeğimizin yapımına. Dikkatli ve alacalı bir şekilde soyduğunuz patlıcanları, yuvarlak bir şekilde dilimleyin. Ardından derin bir kabın içine tuzlu su koyun ve dilimlediğiniz patlıcanları da bu kabın içerisinde yarım saat kadar bekletin. Daha sonra yanmaz tavanın için patlıcanları çok az miktarda bir yağ ile kızartın.
Üzerine, soğanı, biberi, küçük küçük doğranmış domatesleri, sarımsağı, salçayı ve baharatları ekleyerek kavurmaya devam edin. Domatesler suyunu çektiğinde ise üzerine bir bardağın yarısı kadar su koyun v tekrar çekilene kadar pişirmeye devam edin. Sonrasında ise başka bir tencerenin dibine patlıcanlarınızı dizin ve üzerie kıyma harcınızı dökün. Üzerine bir bardak su ekleyip ağzını kapatın. Eğer yemeğinizi süslemek istiyorsanız biber ve domates dilimleri koyabilirsiniz. Bu şekilde de 15 ila 20 dakika pişirirseniz yemeğiniz sunuma hazır olacaktır.