Türkiye'nin en iyi haber sitesi

: Kıymalı kabak yemeği nasıl yapılır? İşte pratik ve lezzetli kabak yemeği yapılışı

Yaz aylarının en çok tüketilen sebzelerinden olan ve yapılışı gün içerisinde birçok vatandaş tarafından araştırılıyor. İçerisinde barındırdığı vitaminlerle sebze yemekleri birçok farklı çeşitte yapılırken örneğin kabağın; mücveri, dolması, salatası ve istenirse tencerede kıymalı haliyle birbirinden farklı çeşitle yapılabilir ve tüketilebilir. Çok az malzemelerle yapılabilen pratik ve bir o kadar da kolay akşam yemeği tariflerinde bugün sizler için hazırladığımız içeriğimizde ister kıymalı ister zeytinyağlı olarak yapabileceğiniz kabak yemeği tarifi ve yapılışını sizler için hazırladık. Peki, zeytinyağlı veya kıymalı kabak yemeği tarifi nasıl yapılır, malzemeler nelerdir? İşte yapılışı ve tüm detaylar…

Giriş Tarihi: 8.4.2020 18:57 Son Güncelleme: 8.4.2020 18:57 ABONE OL
Kabak yemeği tarifi: Kıymalı kabak yemeği nasıl yapılır? İşte pratik ve lezzetli kabak yemeği yapılışı

Yaz aylarının yaklaşmasıyla manav tezgahlarında yerini alacak olan birbirinden taze sebzelerle, hafif ve az kalorili akşam yemekleri yapmak mümkün oluyor. Konuyla ilgili olarak en çok araştırılanlardan bir tanesi ise kabak yemeği tarifi olarak karşımıza çıkıyor. İster kıymalı ister zeytinyağlı olarak hazırlayabileceğiniz değişik kabak yemekleri ile bol vitaminli ve pratik akşam yemeklerinin keyfini çıkarabilirsiniz. Kolay olsa da her yemeğin ufak tefek püf noktaları bulunmaktadır. Sizler için hazırladığımız haberimizin devamından en güzel kabak yemeği tarifi nasıl yapılır? Sorusunun yanıtına ve tüm detaylara ulaşabilirsiniz…

KABAK YEMEĞİ ÇEŞİTLERİ:

  1. Kıymalı kabak yemeği
  2. Kabak mücveri
  3. Kabak dolması
  4. Zeytinyağlı kabak yemeği
  5. Kabak salata çeşitleri

Birbirinden farklı ve lezzetli birçok çeşit kabak yemeği bulunmaktadır. Bugün sizler için hazırladığımız haberimizden ise kıymalı ve zeytinyağlı kabak yemeği tarifini bulabilirsiniz…

KABAK YEMEĞİ TARİFİ

Kıymalı kabak yemeği nasıl yapılır?

Malzemeler:

  • 4 adet kabak
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 - 2 su bardağı su

Kabak yemeği yapılışı:

  1. Kabakları çok küçük olmayacak boyutlarda iri bir şekilde isteğinize bağlı yuvarlak veya küp küp doğrayınız.
  2. Soğanın kabuklarını soyduktan sonra ufak ufak küpler halinde doğrayın.
  3. Bir tencerenin içerisine soğan ve zeytinyağını alarak kavurun ve rengi çok hafif pembeleşinceye kadar pişirmeye devam edin. Ardından üzerine kıymayı ilave edin ve hemen sonra rendelenmiş sarımsağı da ekleyin.
  4. Kıymayı ilave ettikten sonra kavurma işlemine devam edin ve (kendi damak zevkinize göre ayarlayabileceğiniz) salçayı da ekleyin. Salçadan sonra tarifte yer alan miktarda su ekleyin.
  5. Son olarak doğranmış kabakları, tuz ve karabiberi de ekleyerek yemeğinizi pişmeye bırakın. Kabakları kontrol ederek yemeğinizin pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.

PÜF NOKTA!

Kabak yemeği püf noktası olarak tarifi sırasıyla yapmak büyük önem taşımaktadır. Ayrıca yemeğe fazla su ilave etmek yemeğin lezzetini bozacaktır bu nedenle su miktarına dikkat edin!

Kendi damak zevkinize göre içerisine biber, domates gibi farklı sebzeler de ilave edebilmeniz mümkün!

Kabakla yapılan yemekler, genel olarak domates veya biber salçasıyla lezzetlendirildiğinde daha çok beğenilmektedir. Ancak zeytinyağlı olarak tükettiğiniz hafif kabak yemeği çeşitleri de bulunmaktadır.

Etli Kabak Dolması Kabak Mücver tarifi! Kabak Mücver nasıl yapılır? Kabak salatası tarifi - Kabak salatası nasıl yapılır?

ARKADAŞINA GÖNDER
Kabak yemeği tarifi: Kıymalı kabak yemeği nasıl yapılır? İşte pratik ve lezzetli kabak yemeği yapılışı
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA