ŞEFTALİLİ PAY MALZEMELERİ:
Hamur için:
250 gram margarin veya tereyağı
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı krema
İki buçuk su bardağı un
İçine:
4 adet büyük boy şeftali
2 çorba kaşığı mısır nişastası
3 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı muskat
Üzerine:
Krema
tozşeker .
ŞEFTALİLİ PAY YAPILIŞI:
Büyük bir kapta unu, tuzu ve şekeri iyice karıştırın. Küçük parçalar halinde kesilmiş soğuk margarini veya tereyağını ekleyin. Kremayı da ekledikten sonra hızlı hareketlerle ve parmak uçlarınızla yoğurun. Hazırladığınız bu hamuru iki parçaya ayırın. İkisini ayrı ayrı streç filme sarın. Buzdolabında 1 saat bekletin.
Buzdolabından çıkarttıktan sonra ilk hamur parçasını pay kalıbının büyüklüğünde açın. Kalıba düzgün bir şekilde yerleştirin. Kenarlarını bıçakla keserek, düzeltin. Hamurun üzerinde bıçak ucuyla çizikler yapın. İç malzemesi için kabukları soyulmuş ve dilimlenmiş şeftalilerin üzerine mısır nişastasını, tozşekeri, muskatı ekleyin ve harmanlayın. Bu malzemeyi hamurun üzerine koyun. Diğer hamur parçasını da kalıbın büyüklüğünde açın ve şeftali dilimlerinin üzerine kapatın.
Üzerine krema sürdükten sonra tozşeker serpin. Hamurun dört farklı yerinde 3 cm uzunluğunda olacak şekilde kesikler yapın. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırının en alt katında 45 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Afiyet olsun..