MALZEMELER:
1 kg ahududu
1 çorba kaşığı limon suyu
1 kg toz şeker
YAPILIŞI:
1. Taze ahududuların hepsini bol suda yıkayın ve süzgüye koyup birkaç dakika suyunun süzülmesini bekleyin. Dilerseniz dondurulmuş ahududu da kullanabilirsiniz.
2. Ahududuların hepsini reçel tenceresine alın ve üzerine şekeri ilave edin. Reçele yatırmış olduğunuz ahududuları buzdolabına koyarak, bir gece dinlendirin. Ertesi gün ahududular suyunu salmış olacaktır.
3. Ertesi sabah ahududuları buzdolabından çıkarın ve reçel tenceresini ocağa alın. Orta ateşte kaynamasını bekleyin.
4. Kaynamaya başlayan ahududu reçelinin altını kısarak ağır ağır koyulaşmasını bekleyin.
5. Reçeliniz kaynarken bir yandan da yüzeyinde pembe köpükler oluşacaktır. Bu köpükleri tahta kaşık ile her seferinde sıyırın.
6. Koyu bir kıvam alan ahududu reçelini ocaktan almadan önce taze limon suyunu ilave edin ve bir taşım daha kaynamasına müsaade edin.
7. Reçelinizi sıcaklığı ile kavanozun içerisine doldurun. Kavanozun etrafını silin ve kapağını sıkıca kapatın. Ardından reçel kavanozunuzu ters çevirin.
8. Mutfağınızda hazırlamış olduğunuz ahududu reçeli 12 saat boyunca dinlendikten sonra, serin ve kuru bir ortamda muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.