MALZEMELER:
1 kilo kestane
2 buçuk kilo toz şeker
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
1. Kestaneleri fırın tepsisine dizdikten sonra, 200 derecede 15-20 dakika boyunca kavrulmasını bekleyin.
2. Kestaneleri fırına verdikten 10 dakika sonra öbür yüzlerini de çevirir ve bir on dakika daha bu şekilde fırında pişirirseniz, kestanelerin bir taraflarının yanmasını önlemiş olursunuz.
3. Fırından çıkarmış olduğunuz kestaneler ılındıktan sonra bıçak yardımı ile kabuklarını soyun.
4. Kabukları soyulmuş olan kestaneleri derin bir tencere içerisine alın ve kestanelerin üzerini kaplayacak şekilde soğuk su dökerek, kaynamaya bırakın.
5. Kestaneleri su içerisinde 10 dakika kaynatmak yeterli olacaktır.
6. Kestanelerin suyunu süzün ve tencereden alın.
7. Tencere içerisine şeker ve 1 bardak kaynamış su koyun. Şeker eriyene kadar karıştırın.
8. Eriyen şekerin içerisine kestaneleri ilave edin ve kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin.
9. 45 dakika boyunca ağır ağır kaynayan kestane reçeli kıvamına gelmeye başlayacaktır.
10. Reçel kaynarken üzerinde oluşan köpükleri kepçeyle sıyırmayı ihmal etmeyin.
11. Ocağın altını kapatmadan önce bir paket vanilyayı ilave edin ve karıştırarak bir taşım daha kaynatın.
12. Dilerseniz, reçeli ocaktan almadan önce birkaç damla limon suyu ilave ederek aroma verebilirsiniz.
13. Ocağın altını söndürdükten sonra, reçelinizi kavanoza doldurabilirsiniz.
14. Kavanoz kapağını birkaç dakika kaynamış suda bekletin ve ardından kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
Kestane reçeliniz yemeye hazırdır. Kuru ve serin bir ortamda muhafaza ediniz. Afiyet olsun.